MinEgobok

Användning

Min Egobok har många användningsområden. Här är några av dem. Vet du fler – kontakta oss gärna och berätta!

Present

Ge bort Min Egobok i present till någon du tycker om, det kan visa sig vara en verkligt värdefull gåva. Ett alternativ är att fylla i boken i förväg och då låta boken gå runt bland personens vänner, kollegor och vänner. Ni ger då bort en Ego-boostande gåva utan like!
Eller ge boken i present till dig själv. Be personer som är viktiga för dig att fylla i den. Det kan bli den bästa bok du läst!

Stärka sin självkänsla

Många människor är ovana vid att ge och även ta emot positiv feedback. Min Egobok är ett hjälpmedel för att just våga be om och även ge mer positiv feedback. Boken kan fungera som ett ”alibi” för att själv slippa be om feedback. Säg istället att du fått denna bok och önskar att personen fyller i den åt dig. Genom att få mer positiv feedback stärks vi som människor och vi får hjälp att uppgradera vår egen självbild. Kom ihåg att Min Egobok är en rent positiv bok som bara ger positiv feedback.

Jobbsökande

Undrar du vad du ska arbeta med? Eller vet du någon i din omgivning som går och funderar på sin framtid? Min Egobok är ett fantastiskt verktyg för att kunna se vilka bra egenskaper andra uppskattar hos en. När nuvarande eller tidigare kollegor/studiekamrater, vänner och familjemedlemmar fyller i, ger detta en mångsidig bild av ens styrkor och kapacitet. Detta kan i sin tur hjälpa till att lättare kunna se en möjlig karriärväg.

Grupputveckling

Är ni en grupp och vill satsa på er gruppkultur och er känsla av motivering och tillhörighet, då är Min Egobok ett väldigt bra stöd. Köp in boken till alla i gruppen och fyll i varandras böcker. Låt detta sedan bli ett underlag för vidare diskussioner om vad ni uppskattar med varandra. Kanske kommer ni även in på utvecklingsbara sidor som finns i gruppen, men/och har då en skön grund i allt positivt.

Avtackning

Min Egobok har blivit en populär bok att ge bort vid avtackning av personal, förtroendevalda mfl. Det är ett fint sätt att visa uppskattning för allt engagemang och arbete.

Möhippor/Svensexor

Vi får höra många lyckade historier där brudar och brudgumer har fått färdigifyllda Egoböcker som en minnesbok från möhippan eller svensexan. Bruden eller brudgumen blir skönt kärleksbombad!